Skip links

Hoe ziet de taxi opleiding voor het CCV Chauffeurs Diploma Taxi eruit?

1. Theoriecursus

De theorie kunt u doen via zelfstudie met het boek TVT en examentraining van Vekabest, maar u kunt ook een cursus bij ons volgen. Het boek kunt u bij ons aanschaffen

2. Theorie-examen

Is schriftelijk bij het CBR en het theorie-examen duurt 1 uur waarin u van de 40 vragen er minimaal 32 goed moet beantwoorden. De uitslag is 1 jaar geldig.

3. Praktijkopleiding

De praktijklessen bestaan uit minimaal 6 lesuren. U wordt klaargestoomd voor het praktijkexamen door onze instructeurs, wat wij voor u aanvragen bij het CBR.

4. Praktijkexamen

Rijden van CBR naar een vastgesteld object zonder navigatie (keuze uit 5 objecten). Naar adres rijden met navigatie en terug naar CBR op aanwijzingen van de examinator.

Wij bereiden u voor het theorie-  en het praktijkexamen op.

Hoe gaat het examen?
Bel mij terug

De taxi opleiding in Haarlem kan het hele jaar worden gestart en duurt 1 maand (afhankelijk van het beschikbare examenplekken bij CBR). Voor vragen, intake gesprek of inschrijven kan u hier nu doen.

De Taxi Opleiding

U leert de complete (verkeers) wet- en regelgeving, maar ook van het Nederlandse wegennet en over hoe zaken in het taxibedrijf geadministreerd worden. Daarnaast moet u weten hoe u dient op te treden bij verkeersongevallen, met wat voor soort klanten u te maken kunt krijgen en hoe u het beste kunt handelen in conflictsituaties.

U kunt kiezen uit zelfstudie, maar u kunt ook een TVT theoriecursus bij ons volgen. Als u de TVT heeft behaald, begint u met de praktijklessen .

De Theorie en Praktijk Opleiding is een opleiding van 6 dagdelen inclusief een intest; 4 dagdelen theorie van 4 uur en 2 dagdelen praktijk van 2 en half uur met in de auto. Onze tarieven vind u hier.

Actief Taxi Opleiding Haarlem

Wat wordt er tijdens de taxi opleiding behandeld:

Verkeersdeelname

Ritvoorbereiding en ritprijs

Route- en stratenkennis

Administratie en documenten

Wet- en regelgeving taxi vervoer

Klantgerichtheid en beroepshouding

Optreden bij verkeersongevallen en calamiteiten.

Communicatie en boordapparatuur

#actieftaxiopleiding

    Bad Request:This endpoint has been retired